Μετανάστης σκοτώθηκε από νάρκη του 1990 στην Κροατία

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Ένας μετανάστης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης στην Κροατία, σε περιοχή ναρκοθετημένη από τον πόλεμο της δεκαετίας του 1990, ανακοίνωσε σήμερα το αρχηγείο της αστυνομίας της χώρας.

Οι μετανάστες που μετακινούνταν κατά ομάδες είχαν μόλις διασχίσει παράνομα τα σύνορα μεταξύ Βοσνίας και Κροατίας, όταν βρέθηκαν σε ένα δάσος ναρκοθετημένο από την περίοδο του πολέμου, στην περιοχή Σαμπόρσκο.

«Ένας νεαρός πάτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και σκοτώθηκε ακαριαία ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι στην ομάδα του τραυματίστηκαν», σύμφωνα με την αστυνομία. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρχές, που βρήκε τους τραυματίες, ενώ όλες οι άλλες ομάδες μεταναστών είχαν φύγει προς τα ενδότερα του δάσους. Ελικόπτερο της αστυνομίας τελικά τους εντόπισε και με τηλεβόα τους ειδοποίησε ότι κινούνται σε ναρκοπέδιο.

Μετανάστες και αστυνομικοί περίμεναν επί πέντε ώρες τις ειδικές δυνάμεις να καθαρίσουν έναν διάδρομο μήκους 500 μέτρων για να απεγκλωβίσουν τους παράνομα εισελθόντες στη χώρα. Από τους τέσσερις σοβαρά τραυματίες ο ένας είναι πιο βαριά. Οι περισσότεροι μετανάστες ήταν Πακιστανοί..

Σχεδόν 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή το 0,6% του εδάφους της Κροατίας, εξακολουθεί να θεωρείται ζώνη επικίνδυνη λόγω ναρκών, 25 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου στη πρώην Γιουγκοσλαβία. Πάνω από 200 Κροάτες έχουν σκοτωθεί σε εκρήξεις ναρκών μετά το τέλος του πολέμου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι