Μεταβολή και ολοταχώς προς Pfizer η ΕΕ

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNtech για την διετία 2022-2023, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη δηλώσει ότι στηρίζουν την πρόταση της Κομισιόν αλλά δεν έχουν δώσει επίσημη έγκριση.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε το σχέδιο, το οποίο προβλέπει παραγγελίες 900 εκατ. δόσεων με δυνατότητα παραγγελιας επιπλέον 900 εκατ. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με εταιρεία που παρασκευάζει εμβόλιο mRNA, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

«Εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία, οι Pfizer και BioNtech είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ευρώπη με εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 το 2022 και το 2023, οι οποίες θα παραχθούν σε εγκαταστάσεις μας στην Ευρώπη» δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer. Πρόσθεσε ότι το δυναμικό παραγωγής θα φτάσει το 2022 τις 3 δισεκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω καθυστερήσεων και αμφισβητήσεων του σκευάσματος της AstraZeneca.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι