Μέτρα για τους αγρότες ζητά από την Κομισιόν ο Νίκος Παπανδρέου

Μεθαύριο θα κριθεί αν θα κατέλθουν στην Αθήνα οι αγρότες – Aποχωρούν από την Agrotica

O ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, ζήτησε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και για την προώθηση της βιωσιμότητας στον γεωργικό τομέα, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει: «Οι αγρότες βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών λειτουργικών εξόδων, της ακρίβειας, των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων και της αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον. Οι ακραίες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά τη γεωργική παραγωγή, αυξάνοντας τον κίνδυνο απωλειών και επηρεάζοντας τη βιωσιμότητα.»

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-27, συνεχίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «ενισχύει νέα παραγωγικά μοντέλα που στηρίζονται στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγή όπως επενδυτικά σχέδια βελτίωσης ανταγωνιστικότητας που περιλαμβάνουν και ποικίλες δράσεις τεχνολογικής αναβάθμισης – γεωργία ακριβείας, τηλεχειρισμός, αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ωστόσο, η διαχείριση των καλλιεργειών βασίζεται σε δυναμικές διαδικασίες και απαιτεί καθημερινή, προσεκτική και λεπτομερή οργάνωση και διαχείριση των γεωργικών δραστηριοτήτων σε στρατηγικό, τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Η χρήση μιας βήμα-βήμα, δομημένης διαδικασίας λήψης αποφάσεων μπορεί να βοηθήσει τον καλλιεργητή/γεωπόνο/διαχειριστή καλλιέργειας, να λάβει πιο συνειδητές, μελετημένες αποφάσεις οργανώνοντας τις σχετικές πληροφορίες και καθορίζοντας εναλλακτικές λύσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Παπανδρέου ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως αναμένεται να βοηθήσει στη νέα ΚΑΠ, ώστε η ευφυής γεωργία να συμπεριλάβει το σύνολο του αγροτικού κόσμου και όχι να είναι προνόμιο λίγων και ποιά μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση των αγροτών για την προώθηση της βιωσιμότητας στον γεωργικό τομέα.

έλος, με δήλωσή του ο Νίκος Παπανδρέου τονίζει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστιες ευθύνες που οι αγρότες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα στήριξής τους και επίλυσης των προβλημάτων τους. Δεν είναι δυνατόν τονίζει ως χώρα να υπάρχουν αδιάθετοι πόροι για τους αγρότες. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Χρειάζονται άμεσα μέτρα διαφορετικά απειλείται η βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι