Μεξικό: Σχεδόν 6.000 κρούσματα κορονοϊού, 577 θάνατοι σε 24 ώρες

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 5.977 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 577 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 203.210 νεκρούς επί συνόλου 2.238.887 μολύνσεων στο κράτος των 126 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αυτός ο απολογισμός, ο τρίτος βαρύτερος στον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία υποτιμημένος. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνητότητα στη χώρα, σύμφωνα με τα οποία οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι απ’ ό,τι ανακοινώνεται επίσημα, στοιχείο που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχουν ήδη ξεπεράσει τους 300.000.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι