Μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις ανήλικοι για τη ληστεία καθηγητή στο Κορδελιό,

Να απέχουν έως τις 2 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της χώρας, καθώς όπως αναφέρουν, οι κυβερνητικές υποσχέσεις έμειναν στα λόγια

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παραμένουν ρηματικές οι δεσμεύσεις του υπουργού, οι οποίες ενώ εκφράστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας, καμία εξ αυτών δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι. Οπότε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

«Η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών, η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους δικηγόρους, η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, η ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων, η προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρείες και η άρση καταχρηστικών συμπεριφορών, παραμένουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων και διεκδικήσεων των δικηγόρων» όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους.

Το πλαίσιο της αποχής δεν θα γίνονται οι ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα. Επίσης θα απέχουν από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ, από δίκες Νομικής Βοήθειας και από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι