Μια αεροπορική επιδρομή για κάθε νεκρό Τούρκο στη Συρία – Σκοτώθηκαν έξι άμαχοι

Μια αεροπορική επιδρομή για κάθε νεκρό Τούρκο στη Συρία – Σκοτώθηκαν έξι άμαχοι

Πληροφορίες φέρουν να σκοτώθηκαν άμαχοι από τουρκικές επιχειρήσεις σε περιοχή της Βόρειας Συρίας  που ελέγχεται από τους Κούρδους

Η Τουρκία προανήγγειλε ότι θα εκδικηθεί το θάνατο δώδεκα στρατιωτών της που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και 13 Κούρδοι- και όντως προχώρησε σε 12 βομβαρδισμούς. Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία, στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, αναφέρουν μια ΜΚΟ και ένα κουρδικό μέσο ενημέρωσης.

Η Τουρκία είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε “αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ ως αντίποινα για τον θάνατο 12 στρατιωτών της σε διάστημα δύο ημερών”.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει έδρα το Λονδίνο, είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άμαχοι σε διαφορετικά σημεία από τουρκικά αεροπορικά πλήγματα. Μεταξύ των θυμάτων, τέσσερις ήταν εργαζόμενοι σε τυπογραφείο στην πόλη Καμισλί, στην επαρχία Χασάκα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό μύλου κοντά στην ίδια πόλη και άλλος ένας σκοτώθηκε σε χώρο αποθήκευσης αερίου.

Η τουρκική αεροπορία στοχοθέτησε 12 σημεία, τα οποία υποστηρίζει ότι είναι εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η ημι-αυτόνομη κουρδική διοίκηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή. Το επίσημο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha έκανε επίσης λόγο για έξι νεκρούς, προσθέτοντας πως άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι