Μια Ελλάδα εμβολίασε σε 7 μέρες η Κίνα

Μια Ελλάδα εμβολίασε σε 7 μέρες η Κίνα

Το Πεκίνο στοχεύει στον εμβολιασμό του 40% των 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων μέχρι το καλοκαίρι αλλά αυτό σημαίνει 560.000.000 άτομα ή πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου. Όσο εντυπωσιακό και αν ειναι το γεγονός ότι η χώρα μέσα σε μια εβδομάδα εμβολίασε 10 εκατομμύρια άτομα,  εξακολουθεί να ειναι πολύ πίσω στην κάλυψη του πληθυσμού της.

Ο βασικός λόγος είναι η δυνατότητα παραγωγής αλλά και οι παράλληλες εξαγωγές εμβολίου που κάνει σε πολλές χώρες. Μέχρι στιγμής πάντως έχει εμβολιάσει 75 εκατομμύρια με τουλάχιστον μία δόση. Καθώς έχουν εξαχθεί πάνω από 70 εκατ. δόσεις σε άλλα κράτη, η Κίνα βρέθηκε στο ποσοστό κάλυψης εμβολιαστικής πίσω από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Εν τω μεταξύ το Πεκίνο διαφοροποιείται στην παροχή “ελευθέρας” σε εμβολιασμένους με εμβόλια άλλων κρατών.  Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Κίνα δεν θα εξαιρεί προς το παρόν τουλάχιστον τους εμβολιασμένους από τα διαγνωστικά τεστ και την καραντίνα. Ίσως αναπροσαρμόσει την πολιτική της -όπως ανακοινώθηκε- όταν επιτευχθεί συλλογική ανοσία ή ανοσία αγέλης στον πληθυσμό της, που σημαίνει όταν θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% των Κινέζων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι