Μια πρώτη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Μια πρώτη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Σε μια κατ΄αρχήν ειρηνευτική συμφωνία φέρονται από το TASS να συμφώνησαν Αρμένιοι και Αζέροι

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στις βασικές αρχές μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ωστόσο, ο Πασινιάν δήλωσε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνίας ειρήνευσης, αλλά υπάρχουν όπως είπε σημεία στα οποία «οι δύο χώρες παλεύουν ακόμη να συμφωνήσουν».

«Έχουμε καλά και κακά νέα για την ειρηνευτική διαδικασία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πασινιάν, σύμφωνα με το TASS. «Είναι καλό νέο ότι συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές της ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν.  Αυτό συνέβη με τη μεσολάβηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ως αποτέλεσμα των συναντήσεών μου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στις Βρυξέλλες. Τα πιο σημαντικά άσχημα νέα είναι ότι εξακολουθούμε να μιλάμε διαφορετική διπλωματική γλώσσα και πολύ συχνά δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον», συνέχισε.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες, κυρίως για την αποσχισμένη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου ο πληθυσμός ήταν κυρίως αρμενικός, την οποία, οι δυνάμεις του Μπακού ανακατέλαβαν τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας τη μαζική έξοδο των Αρμενίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι