Μιανμάρ: 22 παιδιά τραυματίσθηκαν και ένα κατέληξε, από χειροβομβίδα “ξεχασμένη” σε σχολείο

Μιανμάρ: 22 παιδιά τραυματίσθηκαν και ένα κατέληξε, από χειροβομβίδα “ξεχασμένη” σε σχολείο

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα 22 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ντάγουεϊ, στη νότια Μιανμάρ.

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν ένα αγοράκι εντόπισε χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί, η οποία εικάζεται ότι είχε πέσει στο σημείο κατά τη διάρκεια εμφύλιων συγκρούσεων. Το παιδί σήκωσε τη χειροβομβίδα για να την πάει να τη δείξει στον δάσκαλό του, αλλά του έπεσε και εξερράγη.

Στο σχολείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που ερεύνησαν το σχολικό συγκρότημα για τυχόν άλλα πυρομαχικά, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι άλλο. Ο εμφύλιος πόλεμος σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ένοπλες ομάδες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτικών που κατέλαβαν με πραξικόπημα την εξουσία το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι