Μύκονος: Σε μπαρ μετέτρεψαν (πάλι) βίλα για “πάρτι” με εισιτήριο 300 ευρώ

Μύκονος: Σε μπαρ μετέτρεψαν (πάλι) βίλα για “πάρτι” με εισιτήριο 300 ευρώ

Μία σχετικά νέα μορφή φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με τα πριβέ “πάρτι”, που οργανώνονται σε πολυτελείς βίλες, στη Μύκονο. Πρόκειται ουσιαστικά για μπαράκια βραχείς λειτουργίας που παρουσιάζονται ως ιδιωτικά πάρτι και διαφημίζονται στα social media. Αυτά οργανώνονται από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και παρουσιάζονται ως νόμιμα.

Ωστόσο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με αστυνομικούς, έκαναν έφοδο σε βίλα, στο Πυργί, στη Μύκονο και διαπίστωσαν ότι η γαλλική εταιρεία που  είχε νοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο DJ – ο οποίος σημειωτέον σταμάτησε την μουσική και έφυγε τρέχοντας από τον χώρο, μόλις είδε τους ελεγκτές- εισέπραξε 300 ευρώ από κάθε παρευρισκόμενο χωρίς να έχει δηλώσει έναρξη δραστηριότητας έστω και ως βραχύβια επιχείρηση εστίασης. Επίσης δεν είχε εκδώσει απόδειξη για κανέναν πελάτη, για ποσό που συνολικά έφθανε τα 50.000 ευρώ. Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν ούτε ένα τιμολόγιο για την ενοικίαση ηχητικών εγκαταστάσεων (που στοίχισε 5.000 ευρώ) ή για την κάνα, τις υπηρεσίες catering, την φύλαξη, κ.λπ.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι, θα πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν, και θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.

Παρόμοια πάρτι γίνονταν και πέρσι, και όχι μόνον στην Μύκονο, όπως αναφέρεται στο κατωτέρω βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx