Μιτσκόσκι: Άριστες οι σχέσεις Αυστρίας και…. σκέτης Μακεδονίας

Μιτσκόσκι: Άριστες οι σχέσεις Αυστρίας και…. σκέτης Μακεδονίας

Μετά την πρόεδρο που εξαφάνισε από την ιστοσελίδα της προεδρίας την ονομασία Βόρεια Μακεδονία και παρά τις υποσχέσεις ότι στις δημόσιες εκφράσεις θα χρησιμοποιείται ο συμπεφωνημένος όρος “Βόρεια Μακεδονία”, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της χώρας Χριστιάν Μιτσκόσκι, έκανε λόγο για “Μακεδονία”, σε ανάρτησή του μετά τη συνάντησή του με τον πρέσβυ της Αυστρίας -πιθανόν να έκανε χρήση του “Μακεδονία” και κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του VMRO σε ανάρτησή του στο Facebook: «Χθες, μαζί με τον αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, συναντηθήκαμε με τον πρέσβυ της Αυστρίας Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η Μακεδονία από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι άριστες σχέσεις Μακεδονίας και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης».

Στην αυτόματη μετάφραση του MetaFacebook αποδίδεται στα ελληνικά η λέξη Μακεδονία εν προκειμένω ως “Βόρεια Μακεδονία”, όπως την αποδίδει και το Google translate, όμως αυτές είναι μεταφράσεις που ισχύουν μόνον για τα ελληνικά.  Αν το σλαβομακεδονικό κείμενο μεταφρασεί στα αγγλικά ή στα γαλλικά στο google translate, τότε αποδίδεται “Μακεδονία” σκέτη ο όρος που χρησιμοποίησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Η Αυστριακή πρεσβεία στα Σκόπια δεν έκανε μέχρι στιγμής σχετική ανάρτηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι