Μικροεπεισόδια στην είσοδο ξενοδοχείου ισραηλινών συμφερόντων

Μικροεπεισόδια στην είσοδο ξενοδοχείου ισραηλινών συμφερόντων

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα και ενώ είχε ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. προκλήθηκε ένταση στην οδό Σταδίου, από ομάδα 20 ατόμων, τα οποία έσπασαν μία τζαμαρία ξενοχοδείου στην οδό Σταδίου και έριξαν μπογιές έξω από ξενοδοχείο γράφοντας “σαμποτάζ στις ισραηλινές επενδύσεις”. Το ξενοδοχείο φέρεται να είναι ισραηλινών συμφερόντων και στην είσοδό του φώναζαν συνθήματα Παλαιστίνιοι και Έλληνες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Έχουν προσαχθεί συνολικά 9 άτομα.

Εν τω μεταξύ είναι σε εξέλιξη η μαζική πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και άρχισαν να κατευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία.

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό». Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι κρατώντας μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι