Μίλησε ή όχι για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας ο Χαν;

Μίλησε ή όχι για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας ο Χαν;

Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνηση επιτρόπου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Χαν υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», είχε αναφέρει πάντως ο Χαν, μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι