Μηνιγγίτιδα: Νέα επιπλοκή για την 19χρονη φοιτήτρια που παλεύει ένα μήνα

Στις εκλογές ψηφίζουμε και για το ΕΣΥ... ,Κωνσταντίνος Κόλμερ

Νέα επιπλοκή στην υγεία της παρουσίασε η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που  είχε προσβληθεί από βακτηριακή μηνιγγίτιδα πριν από ένα μήνα. Δεν κινδυνεύει πλέον οι ζωή της, λένε οι γιατροί, αλλά διακομίσθηκε στο ΚΑΤ για πρόβλημα στα κάτω άκρα. Μάχη δίνει εν τω μεταξύ σε ΜΕΘ η ηλικίας 42 ετών γυναίκα από την Αμαλιάδα που είναι άγνωστο από που κόλλησε την επιθετική μηνιγγίτιδα.

Όσον αφορά τους φοιτητές στην Πάτρα, ο ΕΟΔΥ συνεκτιμώντας τα τρία κρούσματα μέσα σε μόλις ένα μήνα στο φοιτητόκοσμο της πόλης και τον συγχρωτισμό του καρναβαλιού, θέλησε να χορηγήσει χημειοπροφύλαξη (προληπτική αντιβίωση) σε 3.000 άτομα. Όμως τελικά συγκατατέθηκαν μόνον 68 φοιτητές. Χημειοπροφύλαξη δόθηκε και στην οικογένειας της γυναίκας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ καθώς και στους συναδέλφους της -εργαζόταν σε συσκευαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 όσον αφορά στην φοιτήτρια, διέφυγε του κινδύνου, αλλά συνέχιζε να νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου καθώς είχε νοσήσει βαρύτατα στην αρχή και η μηνιγγίτιδα μπορεί να έχει ακόμα και στους αποθεραπευμένους επιπλοκές σε διάφορα όργανα. Τώρα οι γιατροί είπαν ότι είναι σκόπιμο να την φροντίσουν οι πιο ειδικευμένοι ορθοπεδικοί στο ΚΑΤ, επειδή παρουσίασε επιπλοκές στα πόδια.

Η ηλικίας 42 ετών από την Ηλεία -που αρχικά οι γιατροί είχαν νομίσει ότι είχε απλή ίωση και της έδωσαν εξιτήριο- συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, καθώς τη δεύτερη φορά που πήγε στο νοσοκομείο και επιτέλους διαγνώσθηκε, πλέον είχαν αρχίσει να θίγονται πολλά όργανά της. Τα κρούσματα μέχρι στιγμής μέσα στο 2024 είναι 16 πλέον και θεωρούνται πολλά, αφού πέρσι είχαμε μόνον 23 όλο το χρόνο. Η μηνιγγίτιδα είναι μεν συνηθέστερη τον χειμώνα, αλλά έχουμε πολλά κρούσματα και άνοιξη και καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι