Μήνυμα Πάιατ… Προσοχή για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Μήνυμα Πάιατ… Προσοχή για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Ελληνική εγρήγορση για το ενδεχόμενο ρωσικών παρεμβάσεων στις επερχόμενες εκλογές έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αναφέροντας πως υπάρχουν αποδείξεις «χειραγώγησης πληροφοριών», επικαλούμενος προσπάθειες της Μόσχας να επηρεάσει την Εκκλησία και να υποσκάψει το οικουμενικό πατριαρχείο.

Πριν μερικούς μήνες η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Παράλληλα το πατριαρχείο της Μόσχας είναι σε ανοιχτή σύγκρουση με το Φανάρι για την απόφασή του να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του στον ANT1 ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε σε ρωσικές παρεμβάσεις στο προεκλογικό περιβάλλον και ζήτησε από τους θεσμούς στην Ελλάδα να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα.

Την Παρασκευή, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Πάιατ αναφέρει πως έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της θητείας του σε προσπάθειες αντιμετώπισης της «κακόβουλης» ρωσικής επιρροής, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι