“Μυστική” μεταφορά πυρομαχικών (στην Ουκρανία;) με εντυπωσιακό κομβόι από βουλγαρικές νταλίκες

“Μυστική” μεταφορά πυρομαχικών (στην Ουκρανία;) με εντυπωσιακό κομβόι από βουλγαρικές νταλίκες

Λίγο μετά τις 11:00 φέρεται να ξεκίνησε σήμερα μια –υποτίθεται– μυστική μεταφορά πυρομαχικών από τις στρατιωτικές αποθήκες του Πετσαλίου Ιωαννίνων. Πάνω από είκοσι νταλίκες με βουλγαρικές πινακίδες, αφού διέσχισαν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων,  εισήλθαν στην Εγνατία Οδό συνοδεία περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας με άγνωστη κατεύθυνση.

Ο αρχικός στόχος ήταν η αποστολή να μείνει μυστική, ωστόσο ένα τόσο εντυπωσιακό κομβόι από 20-30 λευκές και ολόιδιες νταλίκες, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.  Τοπικά μέσα εκτιμούν ότι το κομβόι κατευθύνεται στην Ουκρανία, όμως αυτό δεν είναι γνωστό, γιατί οι δημοσιογράφοι τουλάχιστον, δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα οι νταλίκες ούτε την ακριβή διαδρομή από ένα σημείο και μετά.

Οι νταλίκες ανήκουν πάντως σε βουλγάρικη εταιρεία που ειδικεύεται στην μεταφορά πυρομαχικών και εκρηκτικών. Σύμφωνα με το epirus post η ίδια Βουλγάρικη εταιρεία είχε μεταφέρει προ διετίας περίπου πολεμικό υλικό από αποθήκες της Κοζάνης. Και τότε παρά τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, ουδέποτε απαντήθηκε ο σκοπός της επιχείρησης γιατί κανείς δεν παρακολούθησε με drone ή άλλο τρόπο την πορεία του κομβόι μέχρι τα σύνορα ή όπου αλλού πήγαν, αν μεταφέρθηκαν εντός Ελλάδος ή αν εξήχθησαν και πού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι