Μίτσκοτσκι: Ντόρος για το “Μακεδονία”, ενώ μας έχουν “στο περίμενε” εξαιτίας γειτόνων

Θα ανεχτεί ο Μητσοτάκης το κουρέλιασμα των Πρεσπών από τα Σκόπια; Αλέξανδρος Τάρκας

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι διερωτήθηκε, όπως είπε, «με πικρία, πως είναι δυνατόν, η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας του να προκαλεί τόση προσοχή από την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την άνευ αρχών αναμονή της χώρας στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάνω από δυόμισι δεκαετίες».

Θεωρεί ότι η χώρα δεν εντάσσεται στην ΕΕ εξαιτίας της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, δεν διευκρίνισε ποιοι γείτονες φταίνε περισσότερο, και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί τόσο πολύ η ένταξη. «Αυτή η μακρά αναμονή έχει υψηλό τίμημα και όμως ουδείς εκδηλώνει ενδιαφέρον για το πρόβλημα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μιλώντας στην πόλη Στρούγκα, όπου γίνονταν εκδηλώσεις για τον Κύριλλο και Μεθόδιο.

«Γνωρίζω πολύ καλά επίσης τις αντικειμενικές αδυναμίες των θεσμικών οργάνων της χώρας, με την παρουσία της διαφθοράς και την πλήρη ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά η Μακεδονία πληρώνει βαρύ τίμημα για τα εμπόδια που βάζουν οι γείτονές μας, παρόλο που μοιραζόμαστε και αξίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο που είναι ο κοινός μας στόχος» προσέθεσε ο Μίτσκοσκι.

«Με την παρατεταμένη αναμονή μας στον προθάλαμο της ΕΕ πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Πλήττεται επίσης η αυτοπεποίθηση και η συλλογική μας αυτοδιάθεση. Βέβαια, αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω αυτό το όνειρο, γιατί και η Μακεδονία είναι Ευρώπη και διεκδικεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι