Μητσοτάκης για Δυτικά Βαλκάνια και ΕΕ: Σχέσεις καλής γειτονίας

Μητσοτάκης για Δυτικά Βαλκάνια και ΕΕ:  Σχέσεις καλής γειτονίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για τα  Δυτικά Βαλκάνια και επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής.

Ο μετασχηματισμός των Δυτικών Βαλκανίων σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας είναι σημαντικός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι κρίσιμα ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών καθώς και η τήρηση των συμφωνιών αποτελούν προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι για τις προοπτικές των χωρών αυτών οι σχέσεις καλής γειτονίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι