Μητσοτάκης προς αγρότες: Ο,τι δώσαμε, δώσαμε
18/01/2026
Άγνωστο για ποιο λόγο συναντάται ο πρωθυπουργός με την δεύτερη ομάδα αγροτοσυνδικαλιστών, αφού και με τη σημερινή του “εβδομαδιαία ανασκόπηση” ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει τίποτα παραπάνω.
Η αυριανή συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών που βρισκόταν στα μπλόκα, κατά συνέπεια συνιστά απώλεια χρόνου για τον αγροτικό κόσμο που αγωνίστηκε σχεδόν δυο μήνες στα μπλόκα. Για τους κτηνοτρόφους είπε ότι «η κτηνοτροφία δοκιμάστηκε σκληρά από την ευλογιά, θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ξεχωριστή συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου. Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα αγροτικών ενισχύσεων. Ένα σύστημα που στηρίζει τους πραγματικούς παραγωγούς, χωρίς να αδικεί την υπόλοιπη κοινωνία, και που δίνει στον πρωτογενή τομέα προοπτική για καλύτερα προϊόντα και υψηλότερα εισοδήματα.»
Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση, ο πρωθυπουργός επιμένει ότι «οι αγρότες γνωρίζουν ότι το πλαίσιο των παρεμβάσεων που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχει πρακτικά ήδη ανακοινωθεί. Και το πλαίσιο αυτό ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε». Aναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με την πρώτη ομάδα αγροτοσυνδικαλιστών που την χαρακτήρισε ειλικρινή συζήτηση. Εδώ να αναφέρουμε ότι πέρα από τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος από πολιτική και οικονομική μειοψηφία (η πρώτη ομάδα που συναντήθηκε), αντικειμενικά υπάρχουν όντως δύο ομάδες αγροτών: εκείνοι που απλώς δυσκολεύονται αρκετά και εκείνοι που αντιμετωπίζουν πλήρη καταστροφή. Οι δεύτεροι είναι περισσότεροι και απελπισμένοι, αλλά δεν είναι σαφές αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρότι η δαμόκλεια σπάθη της Mercosur απειλεί άμεσα τον πρωτογενή τομέα της χώρας.





