Μητσοτάκης: “Το αυτονόητο είπε ο Θεοδωρικάκος” – “Στο Δημόσιο το νερό”

Μητσοτάκης: "Αντίπαλος μας ο εφησυχασμός"– Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιώργο Αυτιά παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά την συνέντευξη που έδωσε στην δημοφιλή youtuber Νεφέλη Μεγκ. Αναφερόμενος στην δήλωση Θεοδωρικάκου που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε αυτονόητη, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι «μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες». Δήλωσε αισιόδοξος ότι «οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή που έχουμε χαράξει. Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το 2019».

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματα μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών».

Για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ανέφερε: «Είπε το αυτονόητο. Διαχρονικά κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίσουν το έργο της Αστυνομίας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Υπάρχει χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας… Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει καμιά δεκαριά φορές τη δική μου παραίτηση, καθώς και του μισού υπουργικού συμβουλίου… Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία».

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρείες θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του Δημοσίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο φράκτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς ή με ευρωπαϊκούς πόρους», αφήνοντας αιχμές για την τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε εξωτερικούς φράκτες. Κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους των Βρυξελλών να έρθουν στον Έβρο και να δουν «τι σημαίνει η φύλαξη των συνόρων και η εργαλειοποίησή τους για να καταλάβουν τι σημαίνει να φυλάει μια χώρα τα σύνορά της».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας μιλάει για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και είναι ο άνθρωπος που τσάκισε στους φόρους της μεσαίας τάξης. Όταν τον ρώτησα στη Βουλή πόσο στοιχίζει η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, δεν ήξερε να μου απαντήσει. Το πακέτο παροχών του κ. Τσίπρα κοστίζει 45 δισ. ευρώ», ενώ δήλωσε πως με «σταθερή κυβέρνηση» η χώρα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Για την α’ κατοικία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκόλυνε τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πώληση των δανείων στα funds. «Υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, έχουμε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό που αρχίζει και τρέχει, με κούρεμα οφειλών. Αναβιώνουν οι 120 δόσεις και διευκολύνσεις για όσους δημιούργησαν χρέος την περίοδο της πανδημίας. Η ΝΔ θέλει να διευκολύνει τους πολίτες, αλλά όχι να αναβιώσει το πρόβλημα του “δεν πληρώνω” και των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ερωτηθείς για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θωρακίζουμε περαιτέρω το νομικό πλαίσιο» για να μην εγκρίνει ο Άρειος Πάγος το κόμμα Κασιδιάρη, ανεξαρτήτως του ποιος παίζει τον ρόλο. «Αυτοί που γκρινιάζουν να έρθουν να στηρίξουν τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και από εκεί και πέρα, η αρμοδιότητα περνά στον έλεγχο της Δικαιοσύνης». Τέλος για τα Τέμπη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα μάθουμε την αλήθεια και δεν θα υπάρξει απολύτως καμία συγκάλυψη, ενώ χαρακτήρισε την τραγωδία ως «την πιο δύσκολη μέρα της θητείας μου και από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι