Μητσοτάκης – Σακκελαροπούλου για διακοπές ρεύματος και καταγγελίες βιασμών

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, συζητήθηκαν οι διακοπές ρεύματος αλλά και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με καταγγελίες για βιασμούς στον αθλητισμό και στο χώρο του θεάματος.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενοχλημένος από το “μπαλάκι” ευθυνών μεταξύ συναρμοδίων και επανέλαβε τη δέσμευση για επίλυση των θεμάτων αυτών με νόμο-πλαίσιο. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει η ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Δέσμευσή μου και πριν την κακοκαιρία ήταν ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί με έναν νόμο-πλαίσιο, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζει και πού τελειώνει η ευθύνη του για να υπάρχει λογοδοσία. Θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον», είπε.

Συμπλήρωσε ότι ειδικά σε περιοχές όπως ο Διόνυσος και η Εκάλη έπρεπε θα πρέπει να στηθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης από την αρχή και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν ρεύμα όλες οι περιοχές.

Για τις καταγγελίες

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. «Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε.

Για την Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής στα πλαίσια του #metoo» καλώντας όλα τα θύματα να βρουν δύναμη και να μιλήσουν προσφεύγοντας πρωτίστως στη Δικαιοσύνη. Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή», είπε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο είπε «δεν σας κρύβω τη μεγάλη ανησυχία και θλίψη μου για όσα ακούγονται και συμβαίνουν, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο και φανερώνουν ένα πρόβλημα οξύ το οποίο μάλλον προϋπήρχε εδώ και χρόνια και αναδεικνύεται τώρα με ένταση. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία λεκτική και σωματική, είτε πρόκειται για το χώρο εργασίας, είτε πρόκειται για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Τη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου την έκανα ακριβώς για να σταλεί το μήνυμα σε όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες που υφίστανται κακοποιητική συμπεριφορά, ότι η Πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν χωρίς φόβο. Σιωπές ετών λύνονται επιτέλους τώρα και έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς, να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων «πρόκειται για συμπεριφορές που αποδοκιμάζονται σε κάθε εποχή. Υπάρχουν όμως και ορισμένες που σε προηγούμενες εποχές μπορεί να θεωρούντο συμβατές με τις τότε κοινωνικές αντιλήψεις. Σήμερα όμως τα πράγματα εξελίσσονται και η κοινωνία έχει ωριμάσει αρκετά και για αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να λειτουργούν οι θεσμοί σωστά να ερευνώνται τα ζητήματα. Το κράτος δικαίου να λειτουργεί προστατεύοντας όλους τους εμπλεκομένους γιατί ο καθένας μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα από την πλευρά του».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι