Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F -35

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F -35

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Η συνάντηση τους γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυρία Σακελλαρόπουλου στάθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος.

«Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο όπως είπε ξεδιπλώνεται τόσο με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου ενώ σημείωσε ότι αναμένονται μια σειρά και από αλλά σημαντικά νομοθετήματα όπως και εκείνο που αφορά τα ΑΕΙ, το οποίο όπως είπε δημιούργησε μια αναταραχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθώς όπως είπε «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

Ακόμη έκανε αναφορά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη. Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική της. Παράλληλα αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι