Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνατε προληπτικές προσαγωγές πριν από ομιλίες σας;

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

«Έχουν γίνει πάνω από 11 εκατομμύρια έλεγχοι, με ευγένεια και χωρίς κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Ελληνική Αστυνομία. «Όταν κατηγορείτε κ. Τσίπρα τους αστυνομικούς, στοχοποιείτε παιδιά της διπλανής πόρτας» είπε στη συνέχεια και ανέφερε «Πόσες φορές αστυνομικοί μπήκαν στη μάχη του κορονοϊού; Ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

“Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας. Ευθύνες θα αποδοθούν. Επικαλείστε μία υπόθεση, αυτή του Ινδαρέ, που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει και η εικόνα στην διαδικασία της δίκης ήταν διαφορετική από την πρώτη εντύπωση, στην οποία εσείς μείνατε» συμπλήρωσε.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα με την τοποθέτηση του κ. Αλιβιζάτου ότι μόνον αρρωστημένα μυαλά θα συμφωνούσαν με την διαπόμπευση ενός πρύτανη» ρώτησε ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την τοποθέτηση Αλιβιζάτου εάν η υπόθεση Κουφοντίνα τοποθετηθεί στις σωστές της διαστάσεις, δηλαδή μία σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος υπέρ της τρομοκρατικής βίας με το κράτος δίκαιου τότε η ένταση θα υποχωρήσει;».

Και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως: «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία για να προστατεύσετε την δική σας εικόνα. Κάνατε προληπτικές προσαγωγές πριν από τις ομιλίες σας; Εξαρτάται από ποια πλευρά είστε όταν πέφτουν οι μολοτόφ, αυτό δεν είχατε πει κ. Τσίπρα στον κ. Τζαβάρα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας από στελέχη της αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «ενισχύουμε ουσιαστικά τον Συνήγορο του Πολίτη για τέτοια περιστατικά» και αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως και κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης υπήρξαν περιστατικά αστυνομικής βίας, είπε «ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι