Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 για όλους

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 για όλους

Σκέψεις για να γίνει υποχρεωτική η στράτευση των νέων στα 18 τους χρόνια, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

«Υπάρχει και ένα ζήτημα για το οποίο δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω, της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελεί ισότητα για όλους. Το συζητάμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις», ειπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εξετάζονται διάφορα ζητήματα και πτυχές της θητείας και σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι δεν θα αυξηθεί πέραν των 12 μηνών.

Υπογράμμισε ξανά την ανάγκη να αναπτύξουν δεξιότητες οι νεοσύλλεκτοι που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι