Μητσοτάκης στο CNN: Θα ανοίξουμε την αγορά, σε 2-3 μέρες θα αναγγείλουμε το πώς

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προς τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN προανήγγειλε ότι «εντός των επομένων 48 ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα», καθώς όπως είπε θα σημειωθεί σε 10 μέρες επιπέδωση των κρουσμάτων και «υπάρχει και ο εμβολιασμός».

«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται αναμένω πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες χώρες της ΕΕ σε ό,τι αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού και όταν επιτύχουμε το ορόσημο στα τέλη Απριλίου να έχουμε δηλαδή εμβολιάσει -τουλάχιστον με την πρώτη δόση- όλους τους πολίτες άνω των 60 και όλους, όσοι πάσχουν από βαριά νοσήματα, θα αποσυμπιέσουμε σημαντικά τα νοσοκομεία μας. Τότε αναμένουμε και μία σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα», είπε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και υπεραμύνθηκε των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «είναι κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης» και μίλησε για μια «έξυπνη στρατηγική ανοίγματος για την οποία θα γίνουν ανακοινώσεις εντός των επομένων 48 ωρών». Στην εξίσωση μπήκε και το θέμα του τουρισμού, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της πρότασής του για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Θεωρώ πως αυτό το πιστοποιητικό θα καταστεί -όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί- απαραίτητο για τις διεθνείς μετακινήσεις. Επίσης, πιστεύω ότι θα συμβάλει, ώστε να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας στους τουρίστες, κάτι που επισήμως η Ελλάδα θα κάνει γύρω στις 15 Μαΐου», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο CNN.

Προεξόφλησε επίσης μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι. «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως οι τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Έχουμε ήδη θέσει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βεβαιωθούμε πως οι τουρίστες θα γευθούν την εμπειρία της χώρας μας χωρίς κανένα συμβιβασμό. Βάζουμε την ασφάλεια των ταξιδιωτών ως την πρώτη μας προτεραιότητα. Το πετύχαμε πέρσι θα το κάνουμε και φέτος, που έχουμε εξάλλου και περισσότερα όπλα» ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι