Μολυσμένα σχολικά γεύματα: Τρόφιμα που είχαν λήξει το 2023 φέρονται να βρέθηκαν στο καμένο εργοστάσιο

Μολυσμένα σχολικά γεύματα: Τρόφιμα που είχαν λήξει το 2023 φέρονται να βρέθηκαν στο καμένο εργοστάσιο

Πρώτες ύλες που είχαν λήξει από το 2023 φέρονται να βρήκαν οι πυροσβέστες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα. Υπενθυμίζεται ότι προ 18 ημερών υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από μακαρόνια με κιμά 63 μαθητές επτά σχολείων της Λαμίας και ότι δύο μέρες μετά κάηκε το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το τμήμα της πυροσβεστικής που ασχολείται με εμπρησμούς ή οι πυροσβέστες, που είχαν κινητοποιηθεί αρχικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εντόπισαν και κατάσχεσαν ληγμένες πρώτες ύλες. Αυτό δεν τεκμηριώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ληγμένα τρόφιμα στο παρασκευαστήριο, όμως σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις τα τρόφιμα που λήγουν πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από χώρους πώλησης ή παρασκευαστήρια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καθημερινή”, σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας κτιρίων καταγράφηκαν οι κινήσεις υπαλλήλου του εργοστασίου, 40 λεπτά πριν από την εκδήλωση της φωτιάς που το κατέστρεψε. Αυτό προκάλεσε υπόνοιες για συσχέτιση με την πυρκαγιά, όμως σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής ο άνδρας δικαιολόγησε την παρουσία του στο σημείο.

Στο χώρο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα με τρεις κάμερες, αλλά κανένα δεν μπορεί να διαφωτίσει τις έρευνες γιατί τα μεν δύο βρέθηκαν καμένα, ενώ το τρίτο δεν βρέθηκε ποτέ, είτε επειδή καταστράφηκε πλήρως είτε επειδή κάποιος το αφαίρεσε.

Πηγή: dikastiko.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι