Μόνο από την ΜΕΘ δεν ψήφισαν στην Βουλγαρία σήμερα – 17% ο τραγουδιστής; (upd)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Στις σημερινές εκλογές στη Βουλγαρία στήθηκαν κάλπες στα νοσοκομεία ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν και όσοι νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες Covid, ενώ οι χιλιάδες που βρίσκονται σε καραντίνα είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Ως προς τις προβλέψεις, το κεντροδεξιό κόμμα του σημερινού πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίζεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις να έχει προβάδισμα από πέντε έως επτά μονάδες έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ως βέβαιη θεωρείται η παρουσία στο νέο κοινοβούλιο του νεοσύστατου κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», του οποίου ηγείται ένας δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής Σλάβι Τριφόνοφ, καθώς και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών της τουρκικής μειονότητας όπως και του σχηματισμού «Δημοκρατική Βουλγαρία».

Στα όρια του 4% που έχει ψηφιστεί ως το όριο εισόδου στη Βουλή, κινείται  το κόμμα «Ενωμένοι πατριώτες», που συμμετείχε στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό του Μπορίσοφ. Οι ψηφοφόροι είναι περίπου 3 εκατομμύρια.

Nεότερα

Νεότερα από τα exit poll δείχνουν ότι το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ φαίνεται ότι κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,7%. Ομως αυτοδυναμία δεν θα έχει και θα χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Ωστόσο, τη μεγάλη έκπληξη φαίνεται ότι κάνει το κόμμα διαμαρτυρίας «Υπάρχει τέτοιος λαός» του εκεί δημοφιλούς τραγουδιστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ, γνωστού για τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση, το οποίο δίνει μάχη στήθος με στήθος με τους Σοσιαλιστές για τη δεύτερη θέση. Το exit poll του δίνουν 15,2% έως 17,1%, ενώ οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν 17,6%. Ο Τριφόνοφ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά, είτε με το GERB είτε με τους Σοσιαλιστές. Συνολικά επτά κόμματα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν το όριο του 4% και θα εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι