Μόνο για άθληση η σημερινή ή αυριανή βόλτα με το ΙΧ (upd)

Μόνο για άθληση η σημερινή ή αυριανή βόλτα με το ΙΧ (upd)

Σε ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 έως τις 05:00  και στις μετακινήσεις σε διαφορετικό από της μόνιμης κατοικίας δήμο. Σήμερα και αύριο επιτράπηκαν κατ΄εξαίρεση και δοκιμαστικά οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για λόγους άθλησης, δηλαδή με προορισμό εξωτερικό χώρο.

Οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν χτες το βράδυ από αυτήν την χαλάρωση (όπως και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου) να εξαιρεθούν Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, χωρίς όμως να υπάρξει επισημη ενημέρωση για το αν η εισήγηση έγινε δεκτή. Το ότι είναι Σάββατο πρωί και δεν έγιναν ανακοινώσεις, σημαινει ότι τουλάχιστον για σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και εκεί.  Ομως έγινε δεκτή ως προς το λιανεμπόριο.

Οι σημερινές μετακινήσεις για περίπατο σε βουνό ή θάλασσα ή γενικά σε άλλη πέραν του δήμου περιοχή, γίνονται με κωδικό 6. Επιτρέπονται στο ΙΧ τρία άτομα με μάσκα ή περισσότερα αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας. Η μάσκα υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική και στο χώρο όπου κάποιος δηλώνει ότι έχει πάει για άσκηση -π.χ. αν κάθεται σε παραλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι