Μόνο οι μισοί θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά το 68% των άνω των 65

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Δημοσκόπηση του “Βήματος της Κυριακής” δείχνει ότι το 44% των πολιτών δεν θα έκανε το εμβόλιο και το 50% θα το έκανε, αλλά οι απαντήσεις συνάδουν με τις ηλικίες των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα και άρα με την αίσθηση του κατά πόσον αισθάνονται να κινδυνεύουν προσωπικά.

Το ερώτημα προς 1.002 άτομα από την Metron Analysis ήταν “αν υπήρχε και διατίθετο δωρεάν το εμβόλιο, θα το κάνατε;”

Οι επιλογές απαντήσεων ήταν μεταξύ του  “ναι, θα το έκανα”,  “όχι δεν θα το έκανα” και “δεν γνωρίζω, δεν απαντώ”

  • Οι άνω των 65 απαντούν “ναι” σε ποσοστό 68%, “όχι” σε ποσοστό 23% όχι και  “δεν γνωρίζω, δεν απαντώ” σε ποσοστό 9% .
  • Οι  ηλικίας 55-64 ετών  απαντούν “ναι” σε ποσοστό 54% , “όχι” σε ποσοστό 44% και  “δεν γνωρίζω δεν απαντώ” σε ποσοστό μόνον 2%.
  • Οι ηλικίες 45-54 ετών απαντούν “ναι” σε ποσοστό 37%, “όχι” σε ποσοστό 56%  και “δεν γνωρίζω δεν απαντώ” σε ποσοστό 7%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών απαντά “ναι” σε ποσοστό 44%, “όχι” σε ποσοστό 52% και “δεν γνωρίζω δεν απαντώ” σε ποσοστό 4%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών απαντά”ναι” σε ποσοστό 41%, “όχι” σε ποσοστό  54% , και “δεν γνωρίζω, δεν  απαντώ” σε ποσοστό 5%.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι