Μόσχα: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο μετά την νέα επίθεση ουκρανικών drones

Μόσχα: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο μετά την νέα επίθεση ουκρανικών drones

Νέα επίθεση μέσα σε ελάχιστα 24ωρα ουκρανικών drones κατά την Μόσχας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η επίθεση με ουκρανικά drones σημειώθηκε σε κτίριο της Μόσχας που είχε πληγεί ξανά το Σάββατο με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο της Βνούκοβα της Ρωσίας.

«Το Βνούκοβα έκλεισε προσωρινά για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, αεροσκάφη εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας, προτού ενημερώσουν πως αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του.

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος – καμικάζι έπληξε πολυώροφο κτίριο γραφείων στη Μόσχα, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, προσθέτοντας πως αρκετά ακόμη ουκρανικά UAVs καταρρίφθηκαν από συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας.

«Drones καταρρίφθηκαν από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας ενώ κατευθύνονταν προς τη Μόσχα. Το ένα έπληξε το ίδιο πολυώροφο κτίριο του Σίτι [σ.σ. της Μόσχας] με την τελευταία φορά», ανέφερε ο Σαμπιάνιν μέσω Telegram.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, παράθυρα δυο κτιρίων της συνοικίας «Μασκβά Σίτι», όπου εδρεύουν κυρίως επιχειρήσεις, καταστράφηκαν από επιθέσεις ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών – καμικάζι, είχε γνωστοποιήσει ο αιρετός. «Η πρόσοψη υπέστη ζημιές στον 21ο όροφο», ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας πως δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Τα χτυπήματα έρχονται δύο ημέρες αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι είπε ότι ο πόλεμος φτάνει στη Ρωσία , μετά την κατάρριψη τριών drones πάνω από τη Μόσχα την Κυριακή, αν και η Ουκρανία δεν έχει αναγνωρίσει την ευθύνη για τις επιθέσεις. «Σταδιακά, ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας – στα συμβολικά κέντρα και τις στρατιωτικές βάσεις της. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη, φυσική και απολύτως δίκαιη διαδικασία», είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

Οι επιθέσεις της Τρίτης σηματοδοτούν την πέμπτη φορά που μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φτάνουν στη ρωσική πρωτεύουσα, μετά τον Μάιο, όταν δύο drones έπεσαν στο Κρεμλίνο.

Στην επίθεση της Κυριακής , η Ρωσία είπε ότι η αεράμυνα της κατέρριψε ένα drone στο Odintsovo στη γύρω περιοχή της Μόσχας, ενώ δύο άλλα ενεπλάκησαν και συνετρίβησαν στην επιχειρηματική περιοχή της πόλης της Μόσχας.

Φωτογραφίες και βίντεο έδειξαν ότι ένα drone είχε σκίσει μέρος της πρόσοψης ενός σύγχρονου ουρανοξύστη, του IQ-Quarter, που βρίσκεται 3,4 μίλια (5,5 χιλιόμετρα) από το Κρεμλίνο. Το κτίριο, το οποίο χτυπήθηκε ξανά την Τρίτη, στεγάζει πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Η επίθεση στη Μόσχα έγινε αφού η Ρωσία εξαπέλυσε το δικό της χτύπημα με drone στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, τραυματίζοντας ένα άτομο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι