Μόσχα για Ουκρανία: «Θα επέμβουμε για να υπερασπιστούμε τους Ρώσους»

Μόσχα για Ουκρανία: «Θα επέμβουμε για να υπερασπιστούμε τους Ρώσους»

Η κήρυξη ευρείας κλίμακας εχθροπραξιών στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία από το Κίεβο, «θα αποτελέσει για την Ουκρανία την αρχή του τέλους, καθώς θα αναγκάσει τη Ρωσία να επέμβει για να υπερασπιστεί τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε σήμερα ο ειδικός διαπραγματευτής του Κρεμλίνου Ντμίτρι Κόζακ.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιες εκτιμήσεις και μέσα στην Ουκρανία, που λένε ότι η έναρξη εχθροπραξιών θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας. Αυτό είναι σαν να αυτοπυροβολείσαι, να πυροβολείς τα πόδια σου και όχι τον κρόταφο», δήλωσε ο ίδιος

Στο ερώτημα αν θα επέμβει η Ρωσία, απάντησε ότι «όλα εξαρτώνται από το ποια θα είναι η έκταση της ανάφλεξης στην περιοχή. Εάν εκεί πάει να γίνει όπως λέει ο πρόεδρος μας μια Σρεμπρένιτσα, εμείς προφανώς θα αναγκαστούμε να υπερασπιστούμε τους Ρώσους», είπε ο Κόζακ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι