Μόσχα: Ηχηρή σιωπή για τα ελληνοτουρκικά – “Ένα σωρό μεσολαβητές έχετε…”
14/08/2020
Η Ρωσία έχει σιγήσει παρότι “βράζει ο τόπος” από δηλώσεις τόσο για τα αμιγώς ελληνοτουρκικά, όσο και για την κυπριακή ΑΟΖ, όπως και για το τουρκολιβυκό σύμφωνο ή το ελληνοαιγυπτιακό εν συνεχεία.
Σε ρεπορτάζ του Open o ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα μετέφερε τη ρωσική αντίδραση διπλωματικής πηγής σε δική του ερώτηση;
“Σας παραπέμπουμε σε παλιότερες δηλώσεις μας ” ήταν η πρώτη αντίδραση, ίσως εννοώντας μεταξύ άλλων το “καρφί” της Ζαχάροβα προ μηνός, ότι ίσως η Ελλάδα πόνταρε σε “λάθος άλογο” (στις ΗΠΑ) και αφου στηρίχτηκε σε αυτό, ας δει τώρα αν θα κάνει απόσβεση της επένδυσής της.
Εν συνεχεία σε επίμονες ερωτήσεις, ο ανταποκριτής εισέπραξε την απάντηση “ένα σωρό μεσολαβητές έχετε εκεί κάτω, αργότερα βλέπουμε…”
Η επίσημη θέση συνοψίζεται στο ότι η διαμάχη “είναι ενδονατοϊκή, δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άμεσα ενδιαφερόμενο η εμπλοκή της Ρωσίας ως διαμεσολαβητού και δεν θίγονται ρωσικά συμφέροντα, ώστε η Μόσχα να πάρει θέση με δική της πρωτοβουλία”.