Μπάιντεν: Αν ο Τραμπ δεν δεχτεί την ήττα του, θα τον διώξει δεόντως ο στρατός

Το τρίγωνο Ελλάδα-ΗΠΑ-Τουρκία κρύβει παγίδες, Απόστολος Αποστολόπουλος

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, έκανε μια μάλλον ανάρμοστη δήλωση. Συγκεκριμένα, είπε ότι ανησυχεί μήπως ο Τραμπ λειτουργήσει δικτατορικά και πάει να “κλέψει”  με νοθεία τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά είναι πεπεισμένος ότι σε αυτή την περίπτωση θα συνοδεύσει τον Τραμπ εκτός Λευκου Οίκου ο στρατός.

“Είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου. Αυτός ο πρόεδρος πρόκειται να προσπαθήσει να κλέψει τις εκλογές”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο πιστεύει ότι ο Τραμπ μπορεί να εξαπατήσει και να “κλέψει” ή να κάνει νοθεία ή να προσπαθήσει να επιβληθεί ακόμα κι αν χάσει. Ωστόσο, ο πρώην αντιπρόεδρος επικαλέστηκε την αντίθεση του Τραμπ στην επιστολική ψήφο δια ταχυδρομείου -κάτι που θέλουν οι Δημοκρατικοί. Οι Δημοκρατικοί την ζητουν επειδή όπως λένε δεν έχουν αρκετούς δικηγόρους για να παρευρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα και να ελέγχουν ή να εντοπίζουν τις τυχόν προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να “πειράξουν” την ψηφοφορία. Μίλησε ουσιαστικά για προσπάθεια νοθείας.

Ο Τραμπ εχει ταχθεί επανειλημμένα κατά της επιστολικης ψήφου, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε λάθη ή και νοθείες/απάτες.

“Αν πάντως δεν δεχτεί  την ήττα του είμαι σίγουρος ότι θα τον ξαποστείλει δεόντως ο στρατός”, είπε ο υποψήφιος, προκαλώντας αμηχανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι