Μπάιντεν: Είναι αποκαρδιωτικό να αποχωρεί η Τουρκία από συμφωνία για την υπεράσπιση των γυναικών

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

«Είναι ένα αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω για το διεθνές κίνημα παύσης της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από διεθνή συμφωνία για το θέμα αυτό.

Η Τουρκία αποχώρησε χθες από μία διεθνή συμφωνία που σχεδιάστηκε για την προστασία των γυναικών από τη βία. «Οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για την ενίσχυση και την επανεξέταση των δεσμεύσεών τους όσον αφορά την παύση της βίας κατά των γυναικών και να μην απορρίπτουν διεθνείς συνθήκες που σχεδιάστηκαν για την προστασία των γυναικών και για την απόδοση ευθυνών σε όσους τις παραβιάζουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι