Μπάιντεν και Τραμπ χαίρονται για το εμβόλιο της Pfizer

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετική είδηση», αλλά προειδοποίησε πως θα χρειαστούν μήνες για να υπάρξει εκτεταμένος εμβολιασμός και πως οι Αμερικανοί είναι ανάγκη να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε: «Τα σημερινά νέα είναι σπουδαία, όμως δεν αλλάζουν το γεγονός. Η σημερινή ανακοίνωση υπόσχεται την ευκαιρία να αλλάξουν πολλά την ερχόμενη χρονιά, όμως το καθήκον που έχουμε τώρα μπροστά μας παραμένει το ίδιο. Συγχαίρω τις ταλαντούχες γυναίκες και τους ταλαντούχους άνδρες που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόοδος και που μας έδωσαν τόσους λόγους για να ελπίζουμε. Ταυτοχρόνως, είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως θα χρειασθούν ακόμη μήνες για να τελειώσει η μάχη εναντίον της Covid-19», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Pfizer και την ώθηση που έδωσε στη χρηματιστηριακή αγορά. ‘Εγραψε στο Twitter: «Το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Αναφορά για 90% αποτελεσματικότητα. Τόσο σπουδαία νέα». Για το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx