Μπάιντεν: Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Καταχειροκροτούμενος ο Τζο Μπάιντεν ανέβηκε στη σκηνή του Chase Center, στο Ντελαγουέαρ, στην πρώτη επίσημη δήλωσή του μετά την έναρξη της καταμέτρησης και ενώ αυτή συνεχίζεται, και δήλωσε ότι δεν θα ανακοινώσει ακόμα τη νίκη του, όμως ότι είναι σίγουρος πως θα νικήσουν οι Δημοκρατικοί και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος θα ειναι πρόεδρος όλων των πολιτών.

“Δεν θα υπάρχουν μπλε και κόκκινες πολιτείες για εμένα, μπορεί να εκλέγομαι ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, αλλά θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών», είπε. (σ.σ. στους χάρτες της τηλεόρασης οι κόκκινες πολιτείες ψήφισαν Τραμπ και οι μπλέ, Μπάιντεν).

«Η δημοκρατία είναι η καρδιά αυτού του έθνους, κανείς δεν θα μας την πάρει», είπε ο Μπάιντεν. «Ακόμα και ενόψει πανδημίας περισσότεροι Αμερικανοί ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές από ποτέ άλλοτε στην αμερικανική ιστορία. Είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές πολιτείες για να κερδίσουμε εν τέλει την προεδρία», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, πρέπει να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Είμαι εδώ για να πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, θα έχουμε νικήσει. Και τότε θα πρέπει να αφήσουμε πίσω την σκληρή ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν είμαστε εχθροί», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι