Μπάιντεν: Τέλος στην απομόνωση -Μηνύματα από ΕΕ και ΝΑΤΟ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι θα δώσει τέλος στην πολιτική της απομόνωσης των ΗΠΑ που ακολουθούσε ο προκάτοχός του, έστειλε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του.

«Αυτό είναι το μήνυμά μου σε όσους βρίσκονται πέρα ​​από τα σύνορά μας. Η Αμερική έχει δοκιμαστεί και βγήκε πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία. Θα επανορθώσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνεργαστούμε και πάλι με τον υπόλοιπο κόσμο. Θα είμαστε ένας ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια. Θέλουμε να ηγηθούμε με την ισχύ του παραδείγματός μας και όχι με το αντίστροφο» τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στη νέα διοίκηση των ΗΠΑ και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για συνεργασία,μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ. Εύχομαι στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις τα καλύτερα, καθώς προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές στη χώρα τους και να βγάλουν τον αμερικανικό λαό από την πανδημία».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις υπογραμμίζοντας ότι «ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αφού κανείς από εμάς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι