Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά drones

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά drones

H Τουρκία συνεχίζει των χορό των προκλήσεων με νέες υπερπτήσεις drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) πάνω από το Αιγαίο. Συγκεκριμένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα δυτικά της Νισύρου, στις 15:18 και 15:44, πετώντας στα 19.000 πόδια.

Σημειώνεται πως το ίδιο τουρκικό drone είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα την Κυριακή, στις 09:17 το πρωί της Κυριακής, υπέρπτηση πάνω και από τη νήσο Αστακίδα, βόρεια της Κάσου, πετώντας σε ύψος 19.000 ποδών.

Την ίδια στιγμή αμετακίνητος στις αδιάλλακτες θέσεις του παραμένει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, απέρριψε την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη για επιστροφή των Βαρωσίων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Υπονομεύοντας κάθε προοπτική διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Τατάρ  είπε “όχι”  στην πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για το «άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου και του λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής των Βαρωσίων», ενώ υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας.

«Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι