Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F16

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Στρογγυλό (νοτιοδυτικά των Φούρνων) και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 20.000 πόδια, στις 13:41 μ.μ. και 13:43 μ.μ., αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα (13:43 μ.μ.) δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάλι πάνω από το Στρογγυλό και 1 λεπτό αργότερα πάνω από τους Ανθρωποφάγους, στα 10.000 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Και νέα υπερπτήση πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 25.000 πόδια, στις 15:29 μ.μ.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι