Πότε απεγκλωβίζονται οι 734 επιβάτες του “Fast Ferries Andros”

Μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών πλοίων στη Ραφήνα - Επακούμβηση των δύο,

Ακόμα παραμένει έξω από το λιμάνι της Ραφήνας με 734 επιβάτες το “Fast Ferries Andros”, με τους επιβάτες του να είναι εγκλωβισμένοι, εδώ και 15 ώρες. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, εκτός απρόοπτου και σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η περιπέτειά τους.

Το καταδυτικό συνεργείο επιχειρεί να απεγκλωβίσει την αλυσίδα από την προπέλα και έχουν αρχίσει να κόβουν την καδένα. Το συνεργείο αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο του τις επόμενες ώρες, κατ’ εκτίμηση (και αν δεν εμφανιστούν νέα προβλήματα) γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Το πρωί τρία επιβατηγά πλοία στη Ραφήνα λίγο έλειψε να συγκρουστούν σφοδρά, ενώ αναχωρούσαν από το λιμάνι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν βρέθηκαν πολύ κοντά, με αποτέλεσμα να γίνει επακούμβηση των δύο και να προκληθεί ανησυχία στους επιβάτες από τα δυνατά τραντάγματα.

Αρχικά μπλέχτηκε η άγκυρα του ενός με την προπέλα του δεύτερου και στη συνέχεια μπλέχτηκε και η άγκυρα του τρίτου. Σύμφωνα με το irafina.gr, πρόκειται για τα δύο πλοία της Fast Ferries και ένα της Golden Star Ferries, τα οποία βρίσκονται αυτή την ώρα ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας και περιμένουν να πάνε ρυμουλκά.

Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό επιβεβαίωσε το συμβάν. Όπως προαναφέραμε, το Fast Ferries Άνδρος, με 734 επιβάτες, παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού. Παρότι βρίσκεται κοντά, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και αναμένονται ρυμουλκά. Η καθυστέρηση υπάρχει γιατί καταστράφηκε η προπέλα του. Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν στο λιμάνι για να πάρουν άλλο πλοίο για τους προορισμούς τους. Το Αικατερίνη Π με 391 επιβάτες κατευθύνθηκε στο Λαύριο με μία άγκυρα. Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες για τον προορισμό του. Λόγω του ατυχήματος υπήρξαν καθυστερήσεις στον απόπλου των άλλων πλοίων

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, έχουν καταπλεύσει τρία ρυμουλκά για να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του “Fast Ferries Andros”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι