Μπουρλά της Pfizer: Τριάντα φορές μου τηλεφώνησε ο Νετανιάχου για να πάρει τα εμβόλια

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Ο Νετανιάχου μού τηλεφώνησε 30 φορές», είπε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δείχνοντας παράλληλα το θαυμασμό του για την επιμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού να κλείσει οπωσδήποτε συμφωνία για την προμήθεια των εμβολίων.

Υπενθυμιζεται ότι τελικά το Ισραήλ προμηθεύτηκε ποσότητες “μαμούθ” υπό τον όρο να δίνει κάθε δύο μέρες στην Pfizer πλήρη και ιδιαίτερα αναλυτικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και παρενέργειες. Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Μπουρλά δήλωσε ότι το εμβόλιο ήδη δοκιμάζεται σε παιδιά και εφήβους και ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ζητηθεί άδεια για να χορηγείται σε εφήβους 12-16 ετών, καθώς αυτή η ομάδα ήδη μελετήθηκε.

Μιλώντας στο ισραηλινό κρατικό σταθμό της τηλεόρασης ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού δήλωσε σήμερα ότι, τα παιδιά στην εφηβεία θα μπορούν άμεσα να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και τα παιδιά ηλικίας δημοτικού ίσως μπορο;yν να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του έτους.

Άρθρο της εφημερίδας «Guardian» προ ημερών υποστήριζε ότι σε 600 παιδιά στο Ισραήλ ήδη χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech και αποδείχθηκε ασφαλές καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες. «Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική μελέτη σε παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και αναμένει να ξεκινήσει μια άλλη, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Το εμβόλιο αρχικά χορηγήθηκε σε παιδιατρικούς ασθενείς πειραματικά, δηλαδή σε παιδιά ευπαθή και κινδύνευαν σοβαρά από τον κορονοϊό. Ομως τώρα που το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε εκατομμύρια ενηλίκους, χορηγείται πειραματικά και σε υγιέστατα παιδιά για να διαπιστωθεί και η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του.

Στην κλινική έρευνα για τις ηλικίες 12-15 μελετήθηκαν 2.259 παιδιά που έλαβαν μειωμένη (σε σύγκριση με των ενηλίκων) δόση, όπως ανακοινωσε η Pfizer, αλλά δεν ξέρουμε αν σε αυτά περιλαμβάνονται τα 600 από το Ισραήλ που αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian ή όχι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι