Ν. Κακλαμάνης: “Να απαγορεύσουμε την φιέστα Ράμα στην Αθήνα”

Ν. Κακλαμάνης: “Να απαγορεύσουμε την φιέστα Ράμα στην Αθήνα”

Τί είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η επίσκεψη που προανήγγειλε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 2024, ακριβώς έναν χρόνο μετά την  σύλληψη και φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

«Η θέση μου είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να τον αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη μας χώρας που υπάρχει το αίσθημα του δικαίου, που υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν υπάρχουν. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο Μπελέρης στη φυλακή και εμείς να υποδεχόμαστε και να επιτρέπουμε στον Έντι Ράμα να μιλήσει σε ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, οκ κανένα πρόβλημα. Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση. Η δική μου θέση είναι αυτή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με σαφείς αιχμές προς το Μαξίμου.

«Υπενθυμίζω ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε να πάει μιλήσει στους Τούρκους της Γερμανίας προεκλογικά. Και η Μέρκελ του το απαγόρευσε. Του είπε ‘όχι προεκλογική εκδήλωση’».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για ανεπίσημη επίσκεψη (σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Ράμα δεν θα υποδεχτεί κανέναν αξιωματούχος στην Ελλάδα, αν και επισημαίνεται πως δεν γίνεται να απαγορευτεί η επίσκεψη του) η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα συναντήσεων του Έντι Ράμα με Αλβανούς μετανάστες σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Αλβανού πρωθυπουργού μετά την Αθήνα αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων η Ιταλία και η Γερμανία.

«Υπενθυμίζω σε όσους από εσάς βρίσκεστε στην Ελλάδα, ότι στις 12 Μαΐου ξεκινάμε από την Αθήνα το ανοιξιάτικο ταξίδι στη διασπορά… θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο» ανέφερε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Αλβανός πρωθυπουργός, την οποία συνοδεύει με βίντεο από προηγούμενες επισκέψεις του στην Ελλάδα. Στο ζήτημα επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του, στην οποία αναφέρει: «Ανυπομονώ να συναντήσω, με μεγάλη περηφάνια για όλους εσάς, τους Αλβανούς της Ελλάδας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι