Να αυξηθούν οι πόροι για μεταναστευτικό και κλιματική κρίση το μήνυμα Μητσοτάκη από Βρυξέλλες

Να αυξηθούν οι πόροι για μεταναστευτικό και κλιματική κρίση το μήνυμα Μητσοτάκη από Βρυξέλλες

Την ανάγκη να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για το μεταναστευτικό και τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, αλλά και να υπάρξει μια ενιαία θέση της Ε.Ε για τον πόλεμο στο Ισραήλ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής οικογένειας με πρώτο θέμα στην ατζέντα τη διεύρυνση.

«Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ για τη διεύρυνση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Είναι ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα αυτές οι διαπραγματεύσεις για να σταλεί ένα μήνυμα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για να εξασφαλίσουμε πόρους για κρίσιμες προτεραιότητες της ΕΕ όπως το μεταναστευτικό. Να εξασφαλιστούν πόροι. Όταν ελήφθησαν αποφάσεις για το προηγούμενο πλαίσιο πριν από 3 χρόνια δεν είχαμε υπόψη μας την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων και την ανάγκη περισσότερων πόρων για τη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Είναι επομένως απολύτως απαραίτητο» πρόσθεσε «να προστεθούν πόροι γι’ αυτό και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε ακόμη.

Καταλήγοντας εμφανίστηκε ικανοποιημένος «για την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Ντουμπάι και τον COP28. Είναι σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις για την κλιματική κρίση. Η Ελλάδα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης και χαιρόμαστε που έστω και την τελευταία στιγμή η παγκόσμια κοινότητα πέτυχε μια συμφωνία για το μέλλον του πλανήτη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι