Να ακυρωθεί η σημερινή ψηφορορία ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη

Να ακυρωθεί η σημερινή ψηφορορία ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζητεί να ακυρωθεί η σημερινή ψηφοφορία «γιατί δεν παράγει έννομα αποτελέσματα».

«Η απουσία της αντιπολίτευσης από τη διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό. Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοσή της, με εικόνα και ήχο από το Κανάλι της Βουλής, αυτό τον σκοπό έχει και σήμερα συνέβαλε καθοριστικά στο να εντοπιστεί η λαθροχειρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, η οποία μάλιστα συνετελέσθη ενώπιον σας!», αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Επισημαίνει ότι «βασικός κανόνας της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη σωματείων -πόσω δε μάλλον στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εντός του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων- είναι ότι η κάλπη σφραγίζεται πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και ανοίγει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, προκειμένου να αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων, ο διαχωρισμός των ψηφοδελτίων σε έγκυρα, άκυρα και λευκά και η καταμέτρηση των έγκυρων ψήφων».

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας. Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, πόσο μάλλον ο πρόεδρος της Βουλής που είναι έμπειρος νομικός, αλλά και ο πρόεδρος της Εφορευτικής, επίσης δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι