Να επεκταθούν οι αυξήσεις στο σύνολο των Ένστολων ζητούν Κικίλιας-Άδωνις

Να επεκταθούν οι αυξήσεις στο σύνολο των Ένστολων ζητούν Κικίλιας-Άδωνις

Προηγήθηκε η αντίστοιχη παρέμβαση του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Η κυβέρνηση πολύ σωστά έδωσε αυξήσεις στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να γίνονται δαπάνες δισεκατομμυρίων ευρώ για τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και να τον χειρίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να έχουν τις αυξήσεις που πρέπει. Πέραν αυτού, όμως, δεν υπάρχουν ένστολοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Θα πρέπει να γίνουν ανάλογες αυξήσεις και στους αστυνομικούς μας και στους πυροσβέστες μας και στους λιμενικούς μας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, «το σύνολο όλων αυτών των ανδρών και γυναικών που απαρτίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτελεί ύψιστο έργο. Είχα την τιμή να παλέψω με τους πυροσβέστες μας σε δυο αντιπυρικές περιόδους, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το αξίζουν και πρέπει να επιβραβευτούν. Όπως και οι αστυνομικοί μας, που το 2014, όταν ήμουν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντιμετώπισαν στις πιο δύσκολες στιγμές και περιόδους που βίωσε η ελληνική κοινωνία, αγανακτισμένους, με μνημόνια, αντιμνημόνια κλπ. Και φυσικά, στα θαλάσσια σύνορά μας, στα 18.500 μίλια ακτογραμμής, οι λιμενικοί μας δίνουν μάχες μέρα-νύχτα, σε αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, παιδάκια, απροστάτευτες οικογένειες, αλλά και να υπερασπιστούν τα σύνορά μας ενάντια στην εγκληματικότητα, στο σύγχρονο έγκλημα και φυσικά να φροντίσουν σε κάθε λιμάνι το κομμάτι της ακτοπλοΐας, των επιβατών κ.ο.κ.».

Τη βεβαιότητα ότι μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν άμεσα αυξήσεις και για τα στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx