Να γίνουν άμεσα οι επισκευές στο “Βέλος”, ζητεί ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Οι αντιστασιακοί ζητούν να επιστρέψει το "Βέλος" στο Φάληρο - Καταγραφή των ζημιών,

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αντιτορπιλικό «Βέλος» καθώς «είναι οφειλόμενο χρέος στη Δημοκρατία και στην Ιστορία» ζητεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. ζητεί την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ατο αντιτορπιλικό “Βέλος”, καθώς αποτελεί αυτό «οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία. Επιβάλλεται όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που λάβωσαν λόγω της κακοκαιρίας το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα».

Ο κ. Αγγελούδης πρόσθεσε ότι «είναι το ελάχιστο που καλείται να πράξει η Πολιτεία για να τιμήσει τη γενναία απόφαση των δημοκρατών αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που αψήφησαν τα κελεύσματα της Χούντας και με την τολμηρή τους απόφαση διεθνοποίησαν τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία στην Ελλάδα».

Καταληκτικά ο Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε πως «το αντιτορπιλικό “Βέλος” είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένα Μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι