«Να προσέχει» συστήνει στο Ιράν ο Μπάιντεν – Αντίδραση του Ριάντ στην αμερικανική έκθεση

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

«Να προσέχει» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το Ιράν, δηλώνοντας με έμφαση πως η Τεχεράνη δεν μπορεί να «δρα ατιμώρητα».

Αυτό ήταν το μήνυμα που στέλνει στο Ιράν με αφορμή τις αμερικανικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στην ανατολική Συρία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Δεν μπορείτε να δράτε ατιμώρητα. Να προσέχετε», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους ταξιδεύοντας στο Τέξας για να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσε εκεί μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα.

Στην πρώτη στρατιωτική επιχείρηση της κυβέρνησης Μπάιντεν, που αποφασίστηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

Αντιδρά η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την «αρνητική, αναληθή και απαράδεκτη» έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία έκρινε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενέκρινε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

«Η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας απορρίπτει πλήρως την εκτίμηση στην έκθεση που αφορά την ηγεσία του βασιλείου και σημειώνει ότι η έκθεση περιείχε ανακριβείς πληροφορίες και συμπεράσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA. Το Ριάντ «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί» αυτά τα «ψευδή και επιζήμια συμπεράσματα», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι