Να σταματήσει η Κίνα να στηρίζει την ρωσική εισβολή λένε οι ΗΠΑ

Να σταματήσει η Κίνα να στηρίζει την ρωσική εισβολή λένε οι ΗΠΑ

Τί είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατήγγειλε σήμερα Τρίτη (18/6) την υποστήριξη που προσφέρει η Κίνα στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η βοήθεια αυτή «επέτρεψε στη Ρωσία να διατηρήσει αυτή τη στρατιωτικοβιομηχανική βάση, να διατηρήσει την πολεμική μηχανή, να συνεχίσει τον πόλεμο. Πρέπει λοιπόν αυτό να σταματήσει», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έχοντας δίπλα του τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Συμμαχία ανησυχεί για την ενδεχόμενη υποστήριξη που η Ρωσία μπορεί να προσφέρει στο πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: cnn.gr

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι