Να τηρήσει τις συμφωνίες ζήτησε ο Πούτιν από τον Ερντογάν

Ο Χαφτάρ αρνήθηκε να γίνει δώρο του Πούτιν στον Ερντογάν, Νεφέλη Λυγερού

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία είχαν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο μίλησαν για την παρούσα κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες του Σότσι. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε να γίνουν περαιτέρω επαφές των δύο κρατών σε επίπεδο αξιωματούχων στο τομέα της Άμυνας.

«Συνέχισαν να συζητούν διάφορες πτυχές της διευθέτησης της συριακής κρίσης, κυρίως στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Υπογράμμισαν τη σημασία της πλήρους εφαρμογής των υφιστάμενων ρωσοτουρκικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Σότσι, που υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018» δήλωσε το Κρεμλίνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx