Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παραβίαση της εκεχειρίας, τρεις Αρμένιοι τραυματίες

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παραβίαση της εκεχειρίας, τρεις Αρμένιοι τραυματίες

Την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, που συμφωνήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Μόσχας, ανέφεραν οι αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοινώνοντας σήμερα πως τρεις μαχητές τους τραυματίστηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Αζέρικα στρατεύματα επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε αρμένιους μαχητές και «τρεις τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, οδήγησαν το Νοέμβριο σε μια συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών, η διαπραγμάτευση της οποίας έγινε υπό την αιγίδα της Μόσχας και η οποία σηματοδότησε τη στρατιωτική ήττα των Αρμενίων και σημαντικά εδαφικά κέρδη για το Μπακού. Μια ρωσική ειρηνευτική δύναμη περίπου 2.000 στρατιωτών αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εξασφαλίσει το σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός.

Για «νέα μέτωπα» μιλά ο Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του αυτήν την εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστήριξε ανοιχτά από πολιτικής απόψεως το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή του και είναι ύποπτη ότι πρόσφερε και υλική βοήθεια, διακήρυξε πως «ο αγώνας» εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει.

«Ο αγώνας στην πολιτική σφαίρα και στη στρατιωτική σφαίρα θα συνεχιστεί πλέον σε πολυάριθμα μέτωπα», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο περιθώριο μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Μπακού.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Αρμένιους ηγέτες «να επιστρέψουν στη λογική» μετά την ήττα τους σε αυτόν τον πόλεμο των έξι εβδομάδων και διαβεβαίωσε πως η ανάκτηση πολλών εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν «θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής» σε αυτήν την ορεινή περιοχή του Καυκάσου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι